niedziela, 26 lipca 2015

Płatki jęczmienne z czereśniami i bananem.

Oto kolejna propozycja na fit śniadanie. Na pewno nie jest czasochłonne 
jak może się wydawać. Jego przygotowanie trwa mniej więcej tyle samo ile przygotowanie 
kanapek z serem czy wędliną. 
Zrób inne śniadanie niż zawsze - kanapki zjesz innym razem :)

Składniki:
Mleko spożywcze 2% tłuszczu - 250 ml (1 szklanka)
Płatki jęczmienne - 50 g (5 łyżek)
Banan - 100 g (1 mała szt.)
Czereśnie - 150 g (1 szklanka)


Wykonanie:
1. Płatki gotuję na mleku ok. 5 minut. Przelewam do miseczki.
2. Kroję owoce i układam na ugotowanych płatkach.

Wartość odżywcza:













5 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...