Nie lubię wyrzucania jedzenia, stąd też dzisiejszy prosty i szybki
przepis na tą sałatkę. Robiłam barszcz czerwony na burakach, które następnie pokroiłam i dorzuciłam kilka dodatków. Lunch do pracy gotowy, dorzuć jeszcze tylko dwa-trzy wafle ryżowe :)
Składniki (1 porcja):
Buraki - 200 g (1 duża sztuka)
Jabłko - 150 g (1 średnia sztuka)
Cebula - 50 g (1 mała sztuka)
Jogurt naturalny - 30 g (2 łyżki)
Przyprawy: kminek, pieprz czarny, sól - szczypta
Wykonanie:
1. Pokroiłam ugotowane buraki w kostkę, połączyłam z pokrojonymi w kostkę: jabłkiem i cebulą.
2. Do sałatki dodałam jogurt, całość połączyłam z przyprawami
Też nie lubie wyrzucania jedzenia, dlatego m.in recyklinguję skórkę pomarańczową :) i potem mam naturalny aromat do ciast :)
OdpowiedzUsuńZ tym burakiem to też fajny pomysł :)
O tak, z tą skórką świetny pomysł!
OdpowiedzUsuńNic mnie tak nie smuci jak marnowanie jedzenia. Świetny przepis :)
OdpowiedzUsuń