środa, 2 grudnia 2015

Jaglanka kokosowa z pomarańczą.

Kasza jaglana ostatnio u mnie króluje :) Kilka potraw już przygotowałam i nie zamierzam przestać. Wielu osobom, którym pomagam schudnąć poprzez stosowanie opracowanego w moim gabinecie dietetycznym Planu Żywieniowego, właśnie ten przepis przekonał do kaszy jaglanej. 
Przepis jest jak zwykle prosty i znany, dlatego dodaję do mojej bazy Przepisów z obliczoną wartością odżywczą jako fit pychota na śniadanie (i nie tylko ;) Już nie musisz liczyć kalorii, obliczyłam za Ciebie.

Składniki:
Kasza jaglana - 50 g (4 łyżki)
Mleko spożywcze 1,5% tłuszczu - 250 g (1 szklanka)
Pomarańcza - 130 g (1 mała sztuka)
Wiórki kokosowe - 15 g (1 łyżka)
Miód - 15 g (1 łyżka)
Cukier z prawdziwą wanilią - 6 g (1 łyżeczka)

Wykonanie:
1. Kaszę gotuję na mleku z dodatkiem cukru z prawdziwą wanilią 
do momentu aż wpije połowę mleka, od czasu do czasu mieszając.
2. Wiórki kokosowe rumienię na pomarańczowy kolor - uwaga aby nie przypalić!
3. Ugotowaną kaszę zdejmuję z palnika, łączę z wiórkami kokosowymi i miodem.
4. Część pomarańczy kroję, część wyciskam sok do jaglanki.













                                                                   Wartość odżywcza:



Ten przepis wziął udział: 

Zdrowe, ciepłe śniadanie w jesiennym klimacie

9 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...