wtorek, 15 października 2013

Kulki serowe ze szpinakiem

Dziś idealna propozycja na podwieczorek, ewentualnie przegryzka dla gości podczas imprezy domowej. Przygotowanie jej zajmuje jedynie 10 min. 
Kiedy brakuje nam czasu na przygotowanie skomplikowanego dania, a jesteśmy głodni - idealne rozwiązanie.


Składniki:
1 mała kostka sera twarogowego chudego
1 plaster sera typu "Feta"
garść świeżego szpinaku
1 łyżeczka płatków owsianych
1 ząbek czosnku
1 płaska łyżeczka masła

Wykonanie:
1. Oba rodzaje serów rozdrabniam widelcem, łączę ze sobą
2. Szpinak podduszam na maśle, wciskam ząbek czosnku, dodaje do masy serowej, mieszam.
3. Z masy formuuję małe kulki, obtaczam w płatkach owsianych.

Nie jest potrzebny dodatek soli, ze względu na obecność sera typu "Feta". Kulki można podawać na ciepło, zrumienione przez kilka sekund na patelni bez dodatku tłuszczu.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...