Dziś idealna propozycja na podwieczorek, ewentualnie przegryzka dla gości podczas imprezy domowej. Przygotowanie jej zajmuje jedynie 10 min.
Kiedy brakuje nam czasu na przygotowanie skomplikowanego dania, a jesteśmy głodni - idealne rozwiązanie.
Składniki:
1 mała kostka sera twarogowego chudego
1 plaster sera typu "Feta"
garść świeżego szpinaku
1 łyżeczka płatków owsianych
1 ząbek czosnku
1 płaska łyżeczka masła
Wykonanie:
1. Oba rodzaje serów rozdrabniam widelcem, łączę ze sobą
2. Szpinak podduszam na maśle, wciskam ząbek czosnku, dodaje do masy serowej, mieszam.
3. Z masy formuuję małe kulki, obtaczam w płatkach owsianych.
Nie jest potrzebny dodatek soli, ze względu na obecność sera typu "Feta". Kulki można podawać na ciepło, zrumienione przez kilka sekund na patelni bez dodatku tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz