Składniki:
Ser twarogowy półtłusty - 100 g (0,5 małej kostki)
Mleko pełne, w proszku - 25 g (2,5 łyżki)
Owoce goji (lub rodzynki) - 3 g (0,5 łyżeczki)
Miód pszczeli - 30 g (2 łyżki)
Cukier puder - 3 g (0,5 łyżeczki)
Kakao - 3 g (0,5 łyżeczki)
Wykonanie:
1. Ser twarogowy mieszam dokładnie z mlekiem w proszku i miodem przy pomocy łyżki.
2. Przy pomocy łyżeczki napieram porcję FitTrufli, przekładam na dłoń, robię wgłębienie palcem, wkładam owoc goji lub rodzynkę i obtaczam masą mleczno - twarogową.
3. Uformowane FitTrufle obtaczam raz w cukrze pudrze, raz w kakao.
4. Gotowe FitTrufle układam na talerzyku i wstawiam do lodówki na kilka godzin (można na noc).
5. FitTrufle zjadam na śniadanie lub zabieram ze sobą do pudełeczka
(można do pojemnika na zimne przekąski).
4. Gotowe FitTrufle układam na talerzyku i wstawiam do lodówki na kilka godzin (można na noc).
5. FitTrufle zjadam na śniadanie lub zabieram ze sobą do pudełeczka
(można do pojemnika na zimne przekąski).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz