Składniki:
Ziemniaki młode - 300 g (3 duże szt.)
Cukinia - 150 g (1 mała szt.)
Masło extra - 12 g (1 łyżka) *
Przyprawy: cząber, kozieradka, czosnek, chilli, papryka słodka, papryka ostra, pieprz czarny
*możesz zamienić na tłuszcz roślinny (np. olej rzepakowy)
Wykonanie:
1. Ziemniaki gotuję, kroję w plastry o grubości ok. 0,5 mm.
2. Cukinię kroję w plastry o grubości ok. 0,5 mm i łączę z ugotowanymi, pokrojonymi ziemniakami oraz masłem i ziołami.
3. Ziemniaki połączone z cukinią przekładam do naczynia żaroodpornego i zapiekam kilka min.
Wartość odżywcza:
wygląda pysznie!! Zaraz sobie takie zrobię na obiadek:)..mniam
OdpowiedzUsuńDanie expres ;)
UsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńCukinia jest niezła ;)
Usuń