wtorek, 4 sierpnia 2015

Ziemniaki zapiekane z cukinią.

Składniki:
Ziemniaki młode - 300 g (3 duże szt.)
Cukinia - 150 g (1 mała szt.)
Masło extra - 12 g (1 łyżka) *
Przyprawy: cząber, kozieradka, czosnek, chilli, papryka słodka, papryka ostra, pieprz czarny

*możesz zamienić na tłuszcz roślinny (np. olej rzepakowy)

Wykonanie:
1. Ziemniaki gotuję, kroję w plastry o grubości ok. 0,5 mm.
2. Cukinię kroję w plastry o grubości ok. 0,5 mm i łączę z ugotowanymi, pokrojonymi ziemniakami oraz masłem i ziołami.
3. Ziemniaki połączone z cukinią przekładam do naczynia żaroodpornego i zapiekam kilka min.

Wartość odżywcza:






4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...