Składniki:
Szparagi - 250 g (pół pęczka)
Makaron pikantny - 80 g
Szynka szwarcwaldzka - 30 g (2 plastry)
Oliwa z oliwek - 12 g (1 łyżka)
Wykonanie:
1. Ze szparagów usuwam zdrewniałe części, kroję na mniejsze kawałki
i gotuje na parze kilka min.
2. Zagotowuje makaron al dente i łącze ze szparagami i szynką.
3. Całość skrapiam oliwą.
Wartość odżywcza:
Wspaniałe danie, wygląda cudownie, tak kolorowo i apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńPychotka :)
UsuńPiękne zdjęcia i oryginalna receptura. Gratulujemy. Nasza książka kucharska czeka na takie przepisy! Zapraszamy serdecznie. https://www.facebook.com/layman.meble/photos/a.1689873661247779.1073741830.1687658101469335/1811361385765672/?type=3&theater
OdpowiedzUsuń