wtorek, 26 maja 2015

Szparagi w szynce.

Sezon na szparagi trwa. Dlatego też postanowiłam przygotować to danie i przedstawić jego wartość odżywczą. Danie to szparagi w migdałach z szynką szwarcwaldzką.

Składniki:
Szparagi zielone - 250 g (1/2 pęczka)
Szynka szwarcwaldzka - 60 g (3 plasterki)
Masło klarowane - 6 g (1 łyżeczka)
Migdały, płatki - 12 g (1 łyżka)

Wykonanie:
1. Szparagi oczyszczam, gotuję 3-5 min. Odcedzam, zawijam w szynkę, 
rumienię na maśle klarowanym.
2. Na suchej patelni rumienię płatki migdałów i posypuję nimi zrumienione szparagi.

Wartość odżywcza:











1 komentarz:

  1. ze szparagowego sezonu trzeba zdecydowanie korzystać

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...