środa, 14 maja 2014

Smaczna zupa bez dodatku kostki rosołowej

Składniki na opakowaniu przykładowej kostki rosołowej: 
sól (na pierwszym miejscu, czyli jest jej najwięcej w produkcie), substancje wzmacniające smak i zapach: glutaminian sodu, inozynian disodowy, guanylan disodowy, skrobia, tłuszcz kurzy, aromat, kurkuma, marchew, ekstrakt drożdżowy, cukier, natka pietruszki, nasiona selera, lubczyk, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, ekstrakt mięsa kurzego suszony, barwnik: karmel amoniakalny - wszytko to w tej małej kosteczce :/

To teraz zobaczcie na moje składniki :)
2 łyżki oliwy z oliwek
1 mała cebula
1 szklanka włoszczyzny
1 łyżeczka soli, pieprz, suszony lubczyk, świeży koperek

jako, że akurat robiłam zupę pieczarkową dodałam jeszcze:
pieczarki
makaron
jogurt naturalny (lub mleko/ śmietana)

Wykonanie:
1. Rozgrzałam w garnku oliwę z oliwek.
2. Cebulę i pieczarki posiekałam i zrumieniłam na oliwie. 
3. Zalałam wrzącą wodą, dodałam włoszczyznę i makaron. Zagotowałam całość.
4. Zabieliłam pod koniec jogurtem.
5. Zupę posypałam posiekanym koperkiem.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...