piątek, 17 stycznia 2014

Kurczak w jabłkach i cebuli

Składniki (1 porcja):
125 g (1 filet) mięsa z kurczaka bez skóry
150 g  (1 średnia szt.) jabłka
50 g (1 mała) cebuli
12 g (1 łyżka) oleju rzepakowego
Przyprawy: świeżo mielony pieprz, cząber, curry, szczypta soli

Wykonanie:
1. Mięso dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju rzepakowym.
2. Cebulę podzielić na ćwiartki, dodać do mięsa, zeszklić.
3. Jabłko obrać, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do mięsa z cebulą - zrumienić.
4. Dodać zioła i przyprawy. 
Podawać z ryżem, z surówkami.

Smacznego! :)


WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Energia 240 kcal
Białko 28 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 16 g





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...