niedziela, 7 lutego 2016

Pappardelle z marchwi.

Przedstawiam Wam dzisiaj pomysł na danie, które proponowałam wszystkim planującym zajadanie tłuściutkich, słodziutkich pączków w Tłusty Czwartek ;) Coś lekkiego na szybko.

Składniki:
Marchew - 100 g (1 średnia sztuka)
Kapusta pekińska - 20 g (kilka łyżek)
Kukurydza konserwowa - 30 g (2 łyżki)





Wartość odżywcza:



22 komentarze:

  1. Podoba mi się :-) lubię takie fajne i lekkie dania :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. My mieliśmy duże wyrzuty sumienia po Tłustym Czwartku więc cały weekend był na marchewce i sałacie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Zamiast kukurydzy byśmy dodały groszek albo fasolę, bo akurat kukurydzę lubimy najmniej :P Prosty, szybki i smaczny miks :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo apetyczne, kolorowa i do tego zdrowa. Wygląda przepysznie, a do tego łączy wszystko co lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Genialny pomysł, smacznie i jak zdrowo!

    OdpowiedzUsuń
  6. Pycha, ją robię z marchwi i cukinii!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O jak najbardziej. Ale cukinii nie kupuję teraz, jedynie w sezonie :)

      Usuń
  7. Pycha, ją robię z marchwi i cukinii!

    OdpowiedzUsuń
  8. Myślałam, że to makaron...ale ładnie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Tak pocięta marchew wygląda bardzo fajnie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Samo zdrowie i tak cudnie podane:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...