Jeśli chcesz szybko przygotować obiad spróbuj tego dania. Wystarczy kilka składników i gotowe! Z powodzeniem możesz też zjeść kaszę gryczaną w tym wydaniu na kolację.
Składniki:
Kasza gryczana - 40 g
Oliwa z oliwek - 12 g (1 łyżka)
Kalarepa - 65 g (1/3 szt.)
Pomidor - 200 g (1 duża szt.)
Ser mozzarella - 25 g (1 plaster)
Rukola - kilka listków
przyprawy: pieprz ziołowy, kminek mielony, cząber, szczypta soli
Wykonanie:
1. Zagotuj kaszę, odcedź.
2. Obierz kalarepę, pokrój w kostkę, zrumień na oliwie z dodatkiem przypraw.
3. Połącz kalarepę z ugotowaną kaszą i pokrojonym na mniejsze kawałki pomidorem.
4. Dodaj na wierzch ser mozzarella i kilka listków rukoli.
Wartości odżywcze:
Energia - 345 kcal
Białko - 14 g
Tłuszcz - 18 g
Węglowodany - 38 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz