Składniki (1 porcja):
125 g (1 filet) mięsa z kurczaka bez skóry
150 g (1 średnia szt.) jabłka
50 g (1 mała) cebuli
12 g (1 łyżka) oleju rzepakowego
Przyprawy: świeżo mielony pieprz, cząber, curry, szczypta soli
Wykonanie:
1. Mięso dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju rzepakowym.
2. Cebulę podzielić na ćwiartki, dodać do mięsa, zeszklić.
3. Jabłko obrać, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do mięsa z cebulą - zrumienić.
4. Dodać zioła i przyprawy.
Podawać z ryżem, z surówkami.
Smacznego! :)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Energia 240 kcal
Białko 28 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 16 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz